Categorieën
kunst

MONOCHROMASTERS | André Brocatus

11 oktober 2020 t/m 30 november 2020

Verlengt: Expositie te zien t/m 30 november 2020

We zijn weer open, op afspraak

Wij willen uw bezoek zo veilig mogelijk maken. Daarom kunt u op afspraak bij ons terecht, verwelkomen we maximaal 3 personen tegelijk, en raden we mondkapjes aan. Meld ons uw bezoek per email of telefoon: ronald@asnova.nl / tel.: 06 39845798

In de serie Monochromasters brengt Andre Brocatus werken van beroemde kunstenaars terug tot één gemiddelde kleur door middel van een computerprogramma. De werken als monochroom dragen de oorspronkelijke titel en de naam van de kunstenaar als titel. Met deze serie zoekt Andre Brocatus naar de essentie van een kunstwerk, en hoe ver je een afbeelding van een kunstwerk kunt simplificeren voordat elk verband met het origineel verloren gaat. 

Voor deze tentoonstelling in Post Erasmuslaan zijn 10 werken afgedrukt op papier, op de ware grootte van de originelen. De resulterende werken zijn een reproductie van de originelen op de minst nauwkeurige manier. Doordat de werken wel precies dezelfde grootte hebben als het origineel, en de gemiddelde kleurwaarde, werken ze als een echo of ‘afterglow’ van de werken. In hun verdunde en afgeleide vorm werken ze als een Homeopathische vorm van kunstwerk. 

Andre Brocatus is een designer en kunstenaar in Utrecht. Hij werkt voor grote internationale klanten op het gebied van webdesign en branding, en maakt daarnaast vrij werk waarin hij speelt met digitale media, commerciële communicatie en de canon van de moderne kunstgeschiedenis. 

Alle werken zijn te zien op instagram: @monochromasters. Maar de werken in het echt zien is een heel andere ervaring.