Artist in Residence

Sinds een aantal jaren biedt Post Erasmuslaan 5 de mogelijkheid aan kunstenaars, architecten, vormgevers, ontwerpers, etc. om voor een periode artist in residence te zijn.

Tijdens de artist in residency kan men werken, onderzoek doen en zich laten inspireren door de verschillende andere bewoners die werkzaam zijn in het pand. Maar ook door de bezoekers van de Erasmuslaan 5. In het pand werken professionals op de vakgebieden architectuur, interieurarchitectuur en vormgeving. Ook is er een kunstgalerie gevestigd met vooral geometrisch abstracte kunst. 

Het huis wordt gedurende het hele jaar bezocht door internationale architecten en andere geĂ¯nteresseerden in het werk van Gerrit Rietveld en architectuur in het algemeen. Maar ook door kunstliefhebbers, opdrachtgevers, fabrikanten en leveranciers. Kortom een huis waarin meerdere disciplines hun werkzaamheden verrichten. 

Zich laten inspireren door de creatieve omgeving en de multidisciplinaire netwerken is het doel van de artist in residency.

Eens in de twee jaar wordt werk, opgedane ervaringen of bevindingen gepresenteerd in een gezamenlijke expositie in de galerieruimte.

Cor van der Meijden

November 2022

André Brocatus

Oktober en november 2020

Ernst van der Vecht

Mei, juni, juli 2019

Gerard van der Horst

Oktober en november 2018