Categorieën
kunst

Catharina de Rijke | DE VERLOREN HORIZON

22, 23, 29, 30 augustus 2020 en 12 september 2020 (open monumentendag)

Expositie

WE GAAN WEER STARTEN

De afgelopen maanden zijn er helaas geen exposities en rondledingen geweest in ons pand. Een groot gemis voor ons en voor u als bezoeker.
We gaan eind augustus weer open, uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM.
Wij willen uw bezoek zo veilig mogelijk maken en zullen intern een route uitstippelen. Maximaal 10 personen tegelijk in het pand. Plan daarom uw bezoek en meld ons dit svp. email: ronald@asnova.nl / tel.: 06 39845798

Catharina de Rijke | DE VERLOREN HORIZON

Catharina de Rijke is een Nederlandse kunstenares die sinds enige decennia in Duitsland, Keulen woont en werkt. In het beeldend werk van Catharina de Rijke komen drie dingen samen: de schilderkunst, het landschap en de abstractie. Monumentale Landschappen, zowel figuratief  als non-figuratief beheersen een groot deel van haar oeuvre. En ook al blijven de voorstellingen herkenbaar, ze vallen nooit samen met de “realiteit” omdat ze vastzitten aan het oppervlak dat uit verf en doek bestaat. Het is voor haar een uitgemaakte zaak dat de perfecte nabootsing niet het doel is van de mimesis. Catharina de Rijke wordt verleid door de charme van de imperfectie, de afwisseling in dikte en steeds weer anders aangebrachte verf op het oppervlak. Schilderijen treden niet in concurrentie met “de werkelijkheid”. Ze hebben hun eigen realiteit.
Monumentale Landschappen, zowel figuratief  als non-figuratief beheersen een groot deel van haar oeuvre.

http://www.catharina-de-rijke.de

  • zaterdag 22 en zondag 23 AUGUSTUS 2020
  • zaterdag 29 en zondag 30 AUGUSTUS 2020
  • zaterdag 12 september 2020 (open Monumentendag)